Witness a revival

Manual Therapy

Iedere therapeut heeft zijn eigen manier van behandelen. Elke therapeut heeft zijn eigen accenten, maar rev. kiest voor een duidelijke, gemeenschappelijke aanpak. We hechten een enorm belang aan manuele therapie. Het structureel herstellen van blokkades of mobiliteitsbeperkingen is van essentieel belang in het herstel van letsels. Wij kiezen hiervoor een mix van osteopatische technieken, manuele therapie, dry-needling, mulligan, etc.

Rev.training

logo Redcord

Naast manuele therapie heeft functionele oefentherapie een belangrijk aandeel in onze aanpak. Door middel van gerichte oefeningen proberen we het lichaam naar een ergonomisch en economisch bewegen terug te brengen.

Wij maken heel veel gebruik van Redcord, een Noorse behandelingsmethode die gebruikt maakt van touwen. Leen en David zijn de enige gecertificeerde docenten Redcord voor de BENELUX.

www.redcord.com

Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoek- en behandelmethode waarbij elk systeem van het lichaam benaderd wordt. Dit betekent concreet dat er niet alleen naar de locatie van de klacht gekeken wordt maar ook naar elk systeem (bloedvaten, zenuwbanen, spieren, gewrichten, bindweefsel, organen etc) dat hierop een invloed kan uitoefenen.

Het doel van deze methode is om het zelfregulerende vermogen van het lichaam te optimaliseren en het lichaam optimaal te laten functioneren in de dagdagelijkse routine. Onze overtuiging is dat kinesitherapie en osteopathie hand in hand gaan. Waarbij osteopathie het lichaam in staat stelt optimaal te kunnen reageren op een actieve kinesitherapeutische revalidatie. Hiervoor werken wij dan ook nauw samen met de kinesitherapeuten uit ons team.

De behandelreeks start steeds met een grondig vraaggesprek en onderzoek. Hierbij nemen we uitgebreid te tijd om jou persoonlijke klachten en alle gerelateerde systemen in kaart te brengen. Van hieruit stellen we samen een behandelplan op. Indien vereist zal er een doorverwijzen naar arts/specialist volgen voor eventueel verder onderzoek.

Wij zijn erkende osteopaten D.O. waardoor de mogelijkheid tot terugbetaling via de mutualiteit mogelijk is.

Iedereen komt in aanmerking voor een osteopathische behandeling (met uitzondering van zuigelingen en peuters).

Hierbij focussen wij ons vooral op onderstaande klachten:

- Rugklachten: lumbago, hernia, blokkades
- Nekklachten: torticollis, blokkades, whiplash, hernia
- Stress gerelateerde klachten: stress, hyperventilatie
- Hoofdpijn: migraine, spanningshoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen
- Kaakproblemen
- Klachten ter hoogte van de ledematen: Frozen shoulder, tennis- en golfelleboog, carpaal tunnel, heup/liesklachten
- Spijsverteringsklachten: maag en darmklachten, constipatie

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor behandeling neem dan gerust telefonisch contact op of via liesbeth@rev-training.com

Aqua Recovery

Revalideren in het water onder leiding van Freke.
Dit gebeurt 2 keer per week.

Contact

Outdoor

Twee keer per week is er mogelijkheid om onder leiding van één van onze therapeuten op het veld te gaan revalideren. Hiermee proberen we om de “return to sport” te bespoedigen.

Contact